Generisk Xalatan minskar trycket i ögat genom att öka mängden av vätska generisk Xalatan latanoprost

 som rinner från ögat. Generisk Xalatan (för ögonen) används för att behandla vissa typer av glaukom och andra orsaker till högt tryck inne i ögat.

Latanoprost ögondroppar

Vad är detta läkemedel?

Latanoprost minskar trycket i ögat genom att öka mängden av vätska som dränerar från ögat.

Latanoprost (för ögonen) används för att behandla vissa typer av glaukom och andra orsaker till högt tryck inne i ögat.

Vad ska jag diskutera med min lakare innan jag tar detta läkemedel?

För att du kan säkert använda Latanoprost, berätta för din läkare om du har svullnad eller infektion i ögat.

Latanoprost kan orsaka en successiv förändring i färgen på dina ögon eller ögonlock och ögonfransar, samt ökad tillväxt eller tjocklek på dina ögonfransar. Dessa färgförändringar, vanligtvis en ökning i brunt pigment, sker långsamt och du kanske inte märker dem i månader eller år. Färgförändringar kan vara bestående även efter behandlingen avslutas, och får ske endast i ögat som behandlas. Detta kan resultera i en kosmetisk skillnad i ögat eller ögonfrans färg från ett öga till den andra.

FDA graviditet kategori C. Det är inte känt om Latanoprost skadar fostret. Tala om för din läkare om du är gravid eller planerar att bli gravid medan du använder detta läkemedel. Det är inte känt om latanoprost passerar in bröstmjölk eller om det skulle kunna skada ett ammande barn. Använd inte Latanoprost utan att tala om för din läkare om du ammar ett barn.

Hur ska jag ta detta läkemedel?

Använd inte Latanoprost när du bär kontaktlinser. Detta läkemedel kan innehålla ett konserveringsmedel som kan missfärga mjuka kontaktlinser. Vänta minst 15 minuter efter att ha använt Latanoprost innan dina linser i.

Använd Latanoprost precis som ordinerats av din läkare. Använd inte i större eller mindre mängder eller under längre tid än vad som rekommenderas. Följ anvisningarna på ditt recept etiketten.

Tvätta händerna innan du använder Latanoprost ögondroppar.

Om du vill använda ögondropparna:

Luta huvudet tillbaka något och dra ner det undre ögonlocket för att skapa en liten ficka. Håll dropper ovanför ögat med spetsen nedåt. Leta upp och bort från dropper när du pressa ut en droppe, stäng sedan ögat.

Använd bara antalet droppar din läkare har ordinerat.

Tryck försiktigt fingret på insidan ögonvrån (nära näsan) under ca 1 minut för att hålla vätskan rinner in i tårkanalen.

Om du använder mer än en droppe i samma ögat, vänta ca 5 minuter innan i nästa släpp.

Vänta minst 10 minuter innan du använder någon annan ögondroppar som din läkare har ordinerat.

Låt inte spetsen på Latanoprost dropper att röra någon yta, inklusive dina ögon eller händer. Om pipetten blir förorenade det kan orsaka en infektion i ögat, vilket kan leda till synförlust eller allvarlig skada på ögat. Tala om för din läkare omedelbart om du har någon ögonskada eller infektion, eller om du behöver ha någon typ av kirurgi, speciellt ögonkirurgi. Använd inte ögondropparna om vätskan ändrar färg eller har partiklar i den.

Lagra en oöppnad flaska latanoprost ögondroppar i kylskåp. När du har öppnat och börjat använda dropparna, kan du lagra dem i rumstemperatur, borta från fukt, värme och ljus. Håll flaskan ordentligt stängd när den inte används.

Använd inte Latanoprost ögondroppar om det har varit längre än 6 veckor sedan du först öppnade flaskan. Om du fortfarande behöver använda medicinen, kontakta din läkare för ett nytt recept.

Vad händer om jag missar en dos?

Ta den missade dosen så snart du kommer ihåg. Hoppa över den missade dosen om det nästan är dags för nästa dos. Ta inte extra medicin för att kompensera den missade dosen.

Vad ska jag titta efter när du tar detta läkemedel?

Undvik att använda för mycket av Latanoprost, som faktiskt kan göra det mindre effektivt att sänka trycket inne i ögat.

Använd inte andra ögon mediciner om inte din läkare säger till.

Vilka biverkningar kan jag märker av detta läkemedel?

Få akut medicinsk hjälp om du har något av dessa tecken på en allergisk reaktion mot Latanoprost: nässelfeber; andningssvårigheter; svullnad i ansikte, läppar, tunga eller svalg. Sluta använda Latanoprost och ring din läkare omedelbart om du har någon av dessa allvarliga biverkningar:

    rodnad, svullnad, klåda, eller smärta i eller runt ögat;

    sipprar eller utskrivning från ögat;

    ökad känslighet för ljus;

    synförändringar; eller

    bröstsmärta.

 

Mindre allvarliga latanoprost biverkningar kan vara:

    förkylningssymtom såsom täppt näsa, nysningar, halsont;

    huvudvärk, yrsel,

    mild ögonbesvär;

    suddig syn;

    känsla som något är i ögat;

    torra eller rinnande ögon; eller

    stickande eller brännande i ögonen efter att ha använt dropparna.

 

Vad kan interagera med denna medicin?

Det kan finnas andra droger som kan interagera med Latanoprost. Tala om för din läkare om alla mediciner du använder. Detta inkluderar recept, over-the-counter, vitamin och växtbaserade produkter. Starta inte en ny medicin utan att tala om för din läkare.

Var kan jag hålla min medicin?

Förvara vid rumstemperatur borta från fukt och värme.

Köp rabatt Xalatan i apotek. Snabb leverans. Beställa billiga generisk Xalatan. Latanoprost med rabatt, låg kostnad. Inhandla lågt pris Xalatan (Latanoprost). Rabatt Xalatan försäljning.

 

Copyright © Alla rättigheter förbehållna. 2016